Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel Dakcompany

023 22 00 055

Wanneer een dak laten vervangen?

Is uw dak verouderd en heeft u problemen met uw dak? Dan is het slim om het dak te laten vervangen. Lees hier alles over wanneer u uw dak moet vervangen.

Heeft u problemen met uw dak? Of is uw dak simpelweg verouderd? Dan is het een goed idee om uw dak te laten renoveren. Hierbij kan enkel de dakbedekking worden vervangen, maar ook het renoveren van (een deel van) de dakconstructie is mogelijk. Wij krijgen regelmatig de vraag van mensen wanneer het dak vervangen moet worden. Het antwoord is echt afhankelijk van de specifieke situatie. Soms is het vervangen echt nog niet nodig en volstaat een dakreparatie nog. Toch zijn er wel degelijk algemene richtlijnen te geven over wanneer het slim is uw dak te vervangen.

Wat is de standaard levensduur van een dak?

  • De gemiddelde levensduur van een pannendak is ongeveer 50 tot 80 jaar.
  • Een plat dak gaat gemiddeld zo’n 25 tot 40 jaar mee.

Dak is aan vervanging toe vanwege schade

De exacte levensduur van uw specifieke dak is tevens afhankelijk van diverse factoren. Is het dak bijvoorbeeld regelmatig onderhouden en gereinigd? Om welke type dakbedekking gaat het? Hoe is de verdere dakconstructie gebouwd en hoe is deze er aan toe?

Is uw dak al op leeftijd? Let dan op de volgende problemen:

Herkent u deze problemen? Dan is het doorgaans slim uw dak te laten vervangen.

Dak is verouderd en u wilt uw woning verduurzamen

Bij Dakcompany worden wij ook regelmatig gevraagd om daken te renoveren die strikt genomen nog wel enkele jaren meekunnen. Waarom deze daken dan toch vervangen worden? Dit heeft vaak te maken met de duurzame ambities van de woningeigenaar. Een duurzaam dak bespaart immers energie, en is daarmee niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het laten vervangen van een slecht geïsoleerd dak kan tientallen euro’s energiekosten per maand besparen, waardoor de investering zichzelf in de loop der jaren vanzelf terugverdient.

Ook mensen die zonnepanelen laten plaatsen doen dit in sommige gevallen in combinatie met het laten vervangen van bestaande dakbedekking. Door deze klussen in één keer samen uit te voeren bespaart u kosten op bijvoorbeeld steigers en ander materieel, en voorkomt u dubbel werk op het moment uw dak alsnog echt aan vervanging toe is.

Dak vervangen bij een verbouwing

Tot slot is ook een verbouwing een goed moment om het dak te renoveren of te vervangen. Veel mensen kiezen ervoor hun dak te vervangen wanneer ze bijvoorbeeld een dakopbouw laten uitvoeren of een dakkapel laten plaatsen. In deze gevallen zal het sowieso nodig zijn om in ieder geval een deel van de bestaande dakconstructie aan te passen en te vervangen. En door ook dan gelijk het hele dak te laten inspecteren en te laten vernieuwen, kunt u alle werkzaamheden in één keer laten uitvoeren. Zo bespaart u op de totale kosten.

Kunnen wij helpen?

Wilt u meer weten over de diensten van Dakcompany, heeft u vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op. Wij zijn u graag van dienst.