Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel Dakcompany

023 22 00 055

Subsidie dakisolatie 2023

Door uw dak te laten isoleren verhoogt u het wooncomfort en bespaart u energie. Dit zorgt ervoor dat het energielabel van uw huis beter wordt en dat u bespaart op uw energierekening. Een investering die zichzelf automatisch terugverdient dus. Om het nog aantrekkelijker te maken, zijn er diverse interessante financiële voordelen en subsidies waar u gebruik van kunt maken. In dit artikel leest u alles over deze financiële voordelen en de subsidie voor dakisolatie in 2023. 

Laag btw-tarief arbeidskosten dak isoleren

Om te beginnen krijgt u korting op de btw over de arbeidskosten voor het isoleren van het dak. Hierdoor betaalt u over de arbeid die onze mensen verrichten bij aanbrengen van dakisolatie geen 21%, maar slechts 9%. Voor de isolatiematerialen betaalt u wel het gangbare tarief van 21%. Een voorwaarde om van deze regeling gebruik te maken is overigens wel dat uw woning ouder is dan twee jaar, maar dit zal zelden problemen geven. 

ISDE-subsidie 2023 voor dakisolatie

Met de ISDE-subsidie krijgt u ongeveer 15% tot 30% van de totale kosten voor het isoleren van uw dak als isolatiesubsidie van de overheid. Het totale bedrag dat u aan subsidie ontvangt, is afhankelijk van de grootte van uw dak. Per vierkante meter ontvangt u met de dakisolatiesubsidie € 30, mits u nog een extra aanvullende besparingsmaatregel treft, zoals spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Laat u enkel het dak isoleren? Dan krijgt u € 15 per vierkante meter. Voorwaarde bij deze subsidie is dat het dak minimaal 20 m² groot is. Maximaal krijgt u voor 200 m² aan dakoppervlak subsidie, dus maximaal € 6000. 

Energiebespaarlening voor de financiering van dakisolatie

De Energiebespaarlening is een lening van het Nationaal Warmtefonds die speciaal bedoeld is om het verduurzamen van uw woning financieel haalbaarder te maken. U kunt er ook gebruik van maken wanneer u wel voldoende geld heeft, maar dit liever aan iets anders wilt besteden. Met de Energiebespaarlening kunt u een bedrag tussen de € 1.000 en € 25.000 lenen tegen aantrekkelijke voorwaarden, zoals een lage rente en een lange terugbetaaltijd. Hierdoor is het goed mogelijk om met het bedrag dat u aan energie bespaart de lening af te lossen. Zowel particuliere woningbezitters als VvE’s komen in aanmerking voor deze lening. 

Extra hypotheek voor het isoleren van je dak

Koopt u een woning? En voldoet deze nog niet helemaal aan uw wensen op het gebied van duurzaamheid? Dan is het goed om te weten dat u tot 6% van de taxatiewaarde van uw woning aan extra hypotheek kunt afsluiten, met een maximum van € 9.000, om energiebesparende maatregelen te bekostigen. Het kan hierbij gaan om dakisolatie, maar denk ook eens aan zonnepanelen of een warmtepomp.

Wilt u meer weten over de kosten voor dakisolatie en hoe het werkt met het aanvragen van subsidie voor dakisolatie in 2023? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

Kunnen wij helpen?

Wilt u meer weten over de diensten van Dakcompany, heeft u vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op. Wij zijn u graag van dienst.