Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel Dakcompany

023 22 00 055

Waarom regelmatige dakreiniging zo belangrijk is

Regelmatige dakreiniging is van groot belang om optimaal en zo lang mogelijk van uw dak te kunnen genieten. Het regelmatig laten schoonmaken van uw dak en hemelwaterafvoer is dan ook een investering die zichzelf vanzelf terugverdient. In dit artikel leest u waarom het laten reinigen van uw dak zo belangrijk is en waar u rekening mee moet houden. 

Waarom regelmatig het dak laten reinigen?

  • Regelmatig dakreiniging voorkomt schade aan het dak.
  • Voorkomt schade aan dakgoten en hemelwater afvoer.
  • Door het dak schoon te maken krijgt uw dak weer een verzorgde uitstraling.
  • Het dak kan ook direct gecontroleerd worden.

Schade aan dak tegengaan

Nieuwe dakpannen zijn voorzien van een beschermende coating, waardoor ze extra beschermd zijn tegen vocht. Bij oudere dakpannen zien we dat deze coating verdwijnt en dat pannen in de loop der jaren poreus worden. Hierdoor worden ze vatbaar voor vocht en een vochtige dakpan is helaas ideaal voor groene algen, mossen en schimmels. Het regelmatig reinigen van dakpannen is dan noodzakelijk om vuil, mos en algen van de pannen te verwijderen. Op die manier zorgt u ervoor dat dakpannen langer goed blijven en voorkomt u schade als gevolg van lekkages.

Schade aan dakgoot en hemelwaterafvoer tegengaan

Naast het dak zelf, wordt bij een dakreiniging aandacht besteed aan dakgoten en de hemelafvoer. Met name bij woningen in een boomrijke omgeving is het regelmatig reinigen van dakgoten belangrijk, omdat takjes en bladeren al snel kunnen zorgen voor verstoppingen. Daarnaast kunnen ook vogelnestjes, mos en algen problemen geven. Een verstopte dakgoot kan tot grote problemen leiden. Niet alleen kan een dakgoot afbreken, ook kan vuil hemelwater uw gevel lelijk ontsieren.

Een verzorgde uitstraling van uw woning

Het dak bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Is uw dak erg vuil en is het mos vanaf beneden zichtbaar? Laat uw dak dan reinigen om het weer een verzorgde uitstraling te geven. 

Tip: gaat u uw woning verkopen en ziet het dak er onverzorgd uit? Laat het dak dan reinigen om de verkoopwaarde van uw woning te doen stijgen!

Uw dak wordt direct gecontroleerd

Tijdens het reinigen wordt het dak ook direct gecontroleerd op schade en problemen. Op die manier kunnen ook direct scheuren, barsten en andere vormen van schade aan pannen, loodslabben en dakleer worden gedetecteerd. Door in een vroeg stadium schade op te sporen en te verhelpen, houdt u de onderhoudskosten laag. 

Hoe vaak moet een dak gereinigd worden?

In de regel wordt aangeraden om een dak één keer per jaar te laten reinigen. Dit is vaak genoeg om grote problemen te voorkomen in uw dak in optima forma te houden. Staat uw woning echter in een boomrijk gebied of wellicht zelfs (deels) onder een hoge boom? Dan is het slim om vaker een dakreiniging uit voeren. Is uw dak recentelijk gerenoveerd en zijn er geen bomen in de buurt? Dan zal het om de twee jaar reinigen van het dak voldoende zijn. 

Dakcompany is uw deskundige dakdekker Haarlem, Amsterdam, Leiden, Alkmaar en omgeving. Ook voor periodiek dakonderhoud en dakreiniging zijn wij u graag van dienst.

Kunnen wij helpen?

Wilt u meer weten over de diensten van Dakcompany, heeft u vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op. Wij zijn u graag van dienst.